Budownictwo wczoraj i dzis : Liantang / Heung Yuen Wai Boundary Control Point Passager / WAU Studio

Dzięki uprzejmości WAU Studio Komplementarne i wzajemnie korzystne partnerstwo, Hongkong i Shenzhen dołączy do globalizacji jako zintegrowany wizerunek i odniesie korzyści.
Dzięki intymnej współpracy projekt punktu kontroli granicznej Hongkongu i Shenzhen opracowany przez WAU Design będzie symbolem bliskich kontaktów.
Koncepcja schematu pochodzi z.
Link .: wiele pojedynczych jednostek można skręcić w solidną i zintegrowaną formę.
Schemat ten, pokręcone połączenie, wskazuje wielopoziomową i głęboką współpracę między Hongkongiem i Shenzhen na płaszczyźnie gospodarczej, kulturowej i wieloaspektowej.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
HKSARG i SMPG wspólnie zaplanowały utworzenie nowego pasażerza kontroli granic w Liantang / Heung Yuen Wai w północno-wschodnich Nowych Terytoriach Hongkongu i Luohu w Shenzhen w celu obsługi transgranicznych pojazdów ciężarowych i pasażerów podróżujących między HK i SZ East.
Dzięki uprzejmości WAU Studio W oparciu o podstawowy kształt prostopadłościanu, dynamiczny kształt budynku zostanie utworzony z przekręcenia jednego końca o 90 stopni zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
Ten kształt budynku może osłabić granicę między obwiednią budynku.
Po odkształceniu dach zamienia się w ścianę lub ścianę w podłogę.
Ta deformacja wskazuje również na połączenie wielopoziomowe jako styl życia i formację polityczną między Hongkongiem i Shenzhen.
Przynosi także nowe doświadczenia w budowaniu przestrzeni wewnętrznej.
Dzięki uprzejmości WAU Studio W przypadku tradycyjnego schematu odprawy hale wyjściowe i wejściowe znajdują się na tym samym piętrze, co powoduje nudne i niewyraźne zachowanie przestrzenne.
Co więcej, hala wyjściowa z Hongkongu i hala wyjściowa z Shenzhen znajdują się na różnych piętrach, co może powodować zamieszanie u niektórych pasażerów z zagranicy.
Dzięki uprzejmości WAU Studio Robienie ludzi zorientowanych .
zasada, kształt budynku jest dostosowywany do potrzeb człowieka, dwa strumienie odprawy są połączone w jeden, dwie sale odlotowe są ustawione na drugim piętrze.
Niskotorowa ścieżka prowadzi pasażerów do hali przylotów i pozwala uniknąć nadmiernego uzależnienia od transportu pionowego.
Tymczasem ludzie z różnych kierunków mogą mieć wizualne skrzyżowanie i uzyskać pełen obfitości i bogaty obraz budynku terminalu pasażerskiego.
Dzięki uprzejmości WAU Studio Prosta akcja.
potrafi poradzić sobie z optymalizacją, strukturą i konstrukcją budynku i zapewnić użytkownikowi budynku nowe doświadczenie w zakresie przestrzeni.
Środkowa część kształtu budynku zostanie skompresowana, aby osiągnąć wewnętrzną potrzebę przestrzenną nowego usprawnienia i zoptymalizować nadrzędność krajobrazu rzeki Shenzhen, uniknąć kompresji i wizja miasta oddzielona od ogromnej objętości budynku.
projekt strony Architekci: WAU Projekt Lokalizacja: Shenzhen / Hongkong, Chiny Funkcja: Infrastruktura Powierzchnia terenu: 22,6 ha.
Obszar projektu: 24 000 m2 Okres projektowania: 2011
[przypisy: wyposażenie stajni, sterowniki plc, wieszaki ubraniowe ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: sterowniki plc wieszaki ubraniowe wyposażenie stajni